Muur waterdicht maken

Er zijn verschillende methoden om een (buiten)muur waterdicht te maken. Allereerst kun je ervoor kiezen om de muur te impregneren met een impregneermiddel (vloeistof of crème). Dit wordt ook wel hydrofoberen genoemd.

Muur waterdicht maken: deze opties heb je

Muur impregneren

Middels deze behandeling van hydrofoberen wordt de muur water- en vuilafstotend, waardoor vocht- en vorstschade tot het verleden behoren. De muur blijft langer mooi, omdat schimmel, mos en algen geen kans krijgen om zich te nestelen.

Dit heeft een positief effect op de levensduur. De muur verliest niet zijn ventilerende werking, maar zal na behandeling wel beter isoleren. Je bespaart dus tevens op je stookkosten. Je kunt er meer over lezen in ons blogartikel: “Muur impregneren“.

Gevelbekleding

Je kunt ook een gevel waterdicht maken door deze te voorzien van gevelbekleding. Zoals de naam als zegt, wordt de gevel bekleed met een extra laag die beschermt en isoleert. Hiervoor kunnen materialen worden gebruikt zoals kunststof, staal, aluminium, glas, hout en composiet.

Je hebt de keuze uit verschillende kleuren, structuren en vormen. Kies je voor een kunststof gevelbekleding, dan hoef je weinig onderhoud te plegen. Sommige beschermende lagen hebben een speciale brandwerende coating en/of een UV-bestendige laag die ervoor zorgt dat de gevelbekleding minstens tien jaar kleurvast blijft.

Vochtwerende verf

Tot slot kun je een muur waterdicht maken door vochtwerende verf aan te brengen. Dit type verf is wel relatief duur: voor tien liter van professionele kwaliteit betaal je al gauw meer dan 200 euro. Natuurlijk kun je ook voor een goedkoper alternatief gaan, maar dan is de bescherming tegen vocht minder goed.

Bij Amazon vind je nu ook de perfecte producten van Oppercon, hiermee kun je zelf de muur waterdicht maken: Kijk bij amazon nu!

Net als bij het impregneren van de muur is het belangrijk om de ondergrond goed schoon te maken. Hiervoor kun je een hogedrukspuit gebruiken. Controleer de muur goed op scheuren en barstjes en repareer die eerst. Breng vervolgens twee lagen vochtwerende verf aan om de gevel waterdicht te maken.

Met de juiste voorbereiding is deze klus prima zelf uit te voeren.

Leave a Comment